Bord: centrala möbler för både funktion och stil

Bord: centrala möbler för både funktion och stil

Skriven av: Isabelle Wålinder Isovic

|

|

Tid att läsa 2 min

Bord är mer än bara en yta att placera saker på; de är centrala element i både arbets- och vardagsmiljöer. Hos oss på Beltton erbjuder vi ett brett sortiment av bord som kombinerar funktionalitet med stil. Oavsett om du söker ett skrivbord för ditt kontor eller ett matbord för ditt hem, har vi något som passar just dina behov

Varför är rätt bord viktigt?

Att välja rätt bord är avgörande för att skapa en funktionell och stilren arbets- eller livsmiljö. Här är några anledningar till varför det är viktigt att investera i ett bra bord:

  • Funktionalitet: Ett bord ska möta dina behov och användningsområden, från att vara en arbetsplats till att fungera som ett socialt samlingspunkt.

  • Estetik: Bordets design kan påverka hela rummets utseende och känsla. Ett väl valt bord kan lyfta inredningen och skapa en sammanhängande stil.

  • Komfort: Rätt bordshöjd och design är avgörande för att skapa en bekväm arbetsposition och för att undvika onödig belastning på kroppen.

  • Hållbarhet: Ett kvalitetsbord är en långsiktig investering som tål daglig användning och håller sig bra över tid.
Varför är rätt bord viktigt?
Image from Beltton

Vad du ska tänka på när du väljer bord

Att välja rätt bord kan verka överväldigande med tanke på det stora utbudet. Här är några faktorer att tänka på när du gör ditt val:

  • Användningsområde: Tänk på hur bordet kommer att användas. Ett skrivbord för kontoret behöver olika egenskaper jämfört med ett matbord eller ett mötesbord.
  • Storlek: Bordets storlek ska anpassas efter rummet och hur många personer som ska använda det. Ett för stort bord kan ta över ett litet rum, medan ett för litet bord kan vara opraktiskt.
  • Material: Bord finns i olika material, inklusive trä, metall och glas. Välj ett material som passar din inredningsstil och som är hållbart nog för din användning.
  • Design: Bordets stil ska harmoniera med övrig inredning. Fundera på om du vill ha ett modernt, klassiskt eller industriellt utseende.

Våra rekommendationer:

  • Ergonomiska skrivbord: För den som tillbringar mycket tid vid skrivbordet är ett ergonomiskt skrivbord med justerbar höjd och bra arbetsytor viktigt.
  • Matbord: Ett matbord bör vara tillräckligt stort för att rymma alla vid middagar och sammankomster, samtidigt som det passar in i din inredning.
  • Mötesbord: För kontor och konferensrum är ett funktionellt och stiligt mötesbord som främjar produktivitet och samtal ett måste.
  • Flexibla bord: Bord med justerbara funktioner kan anpassas efter olika behov och användningsområden, vilket gör dem mångsidiga och praktiska.

Bord hos oss på Beltton

Hos oss på Beltton hittar du ett omfattande utbud av bord som är designade för att passa både hem och kontor. Vi erbjuder allt från eleganta matbord till funktionella skrivbord och stiliga mötesbord. Vår kollektion är noggrant utvald för att säkerställa hög kvalitet och ett brett spektrum av stilar som kan möta olika behov och preferenser.

Besök vår sida för bord för att utforska vårt sortiment och hitta det perfekta bordet för din arbets- eller hemmiljö. Vi på Beltton erbjuder även personlig rådgivning för att hjälpa dig att göra det bästa valet baserat på dina specifika krav och inredningsstil.

Sammanfattningsvis är rätt bord en viktig del av en funktionell och estetiskt tilltalande miljö. Vi på Beltton är glada över att kunna erbjuda högkvalitativa bord som bidrar till både komfort och stil i ditt hem eller kontor. Låt oss hjälpa dig att hitta det perfekta bordet för dina behov.

bord hos oss på beltton
Image from HAY