Balansstolar: en ergonomisk lösning för bättre hälsa

Balansstolar: en ergonomisk lösning för bättre hälsa

Skriven av: Isabelle Wålinder Isovic

|

|

Tid att läsa 2 min

Att sitta stilla under långa arbetsdagar kan vara en utmaning för kroppen. Traditionella kontorsstolar erbjuder stöd och komfort, men de kan också leda till dålig hållning och olika hälsoproblem. En innovativ lösning på detta problem är balansstolar, som kombinerar ergonomi med rörelsefrihet.

Vad är en balansstol?

En balansstol, ibland kallad sadelstol eller balanspall, är en typ av sittmöbel som främjar aktivt sittande. Till skillnad från vanliga stolar tvingar en balansstol användaren att engagera musklerna för att hålla balansen. Detta bidrar till en bättre hållning och minskar risken för rygg- och nackproblem.

vad är en balansstol?
Image from Aeris

Fördelar med balansstolar:

  • Förbättrad hållning: Balansstolar uppmuntrar en upprätt sittposition, vilket hjälper till att stärka ryggmusklerna.
  • Aktiv sittning: Genom att ständigt behöva justera sin sittställning aktiveras olika muskelgrupper.
  • Minskad smärta: Många användare rapporterar minskad rygg- och nacksmärta efter att ha bytt till balansstolar.
  • Ökad koncentration: Den aktiva sittningen kan bidra till ökad blodcirkulation, vilket i sin tur kan förbättra koncentrationen och produktiviteten.

Så väljer du rätt balansstol

Att välja rätt balansstol är viktigt för att maximera de ergonomiska fördelarna. Här är några saker att tänka på när du väljer en balansstol:

  • Justering: En bra balansstol ska vara justerbar i höjd och sittvinkel för att passa din kropp och arbetsplats.
  • Stabilitet: Vissa balansstolar har en fast bas medan andra har en rörlig bas för ökad rörelsefrihet. Välj den som passar din arbetsstil bäst.
  • Komfort: Prova olika modeller för att hitta den som är mest bekväm för dig.
  • Material: Högkvalitativa material som andas och är hållbara bidrar till en bättre sittupplevelse och lång livslängd på stolen.
Så väljer du rätt balansstol
Image from Aeris

Våra rekommendationer:

  1. Höjdjustering: Se till att stolen kan justeras så att dina fötter når golvet och dina knän är i en 90-graders vinkel.

  2. Sittvinkel: En liten framåtlutning kan minska trycket på ländryggen.

  3. Basens typ: För nybörjare kan en fast bas vara enklare att vänja sig vid, medan en rörlig bas erbjuder fler fördelar för den vana användaren.

  4. Materialval: Välj en stol med bra ventilationsförmåga för att undvika att bli varm och svettig.
Våra rekommendationer
Image from Aeris

Balansstolar hos oss på Beltton

Hos oss på Beltton hittar du ett brett utbud av balansstolar som passar olika behov och preferenser. Vi är stolta över att erbjuda högkvalitativa produkter som främjar hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen. Våra balansstolar är designade med både komfort och ergonomi i åtanke, vilket gör dem till en utmärkt investering för ditt kontor.

Besök vår balansstolar för att utforska vårt sortiment och hitta den perfekta stolen för dig. Vi erbjuder personlig rådgivning för att hjälpa dig att hitta rätt produkt som passar dina behov.

Sammanfattningsvis kan balansstolar vara ett utmärkt val för att förbättra ergonomin på arbetsplatsen. Genom att integrera dessa innovativa sittmöbler kan du minska hälsoproblem och öka både ditt välbefinnande och din produktivitet. Vi på Beltton ser fram emot att hjälpa dig att göra ditt kontor till en plats där du trivs och presterar på topp.

Balansstolar hos oss på beltton
Image from Aeris